astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Heisswasserkessel Warmwasserkessel astebo

Котао за отпадну топлоту - енергетска ефикасност топлотних система

Професионални инжењеринг - ефикасне перформансе.
Преко 40 година.

Котлови за отпадну топлоту користе се у широком спектру специјалних дизајна за повећање енергетске ефикасности топлотних система - на пример у пећима на биомасу, иза гасних турбина или гасних мотора. Отпадна топлота користи се за производњу процесне паре или топле воде.

 

Потражите савет одмах

Котао за отпадну топлоту | Генератор паре за рекуперацију топлоте | котао за грејање индустријског отпада

Оптимална ефикасност, ефикасан поврат енергије!

Котао за отпадну топлоту (АХК) или котао за отпадну топлоту, генератор паре за отпадну топлоту, индустријски котао за отпадну топлоту је парни котао који користи вруће издувне гасове из горњих процеса за производњу паре и / или, ако је потребно, такође за производњу топле воде. Овом методом користи се отпадна топлота која би иначе испала, а ефикасност система је знатно повећана.

 

Уз помоћ такозваних парних турбина, средња пара се може користити за производњу електричне енергије, као процесна или грејна пара у индустријском процесу или за даљинско грејање. Идеално погодно за термоелектране, комбиноване електране на гас и пару и за све оне који желе сами да опораве електричну енергију.

Dampfkessel astebo

Референтни котао за отпадну топлоту - пројекат Цлариант

Предмет налога:

Котао за отпадну топлоту ТХД-2АК 20000 У22бар
Укључујући планирање, испоруку, монтажу
и пуштање у рад ЦХП постројења на природни гас које се састоји од
2 пакета микро гасних турбина Ц1000
и котао за отпадну топлоту са додатним ложењем, укључујући помоћну опрему

Место извршења:

Моосбург, Немачка

 

Поред срца система, тела котла астебо, нови комбиновани систем грејања и напајања посебно обезбеђује повећање енергетске ефикасности. Са топлотном снагом од 18 МВ и електричном снагом од 2,0 МВ, покрива се локална потражња за процесном паром до 20 тона на сат. Истовремено, десет микро гасних турбина генеришу трећину потребне електричне енергије. При пуној снази систем постиже ефикасност од 92,3%.


Процес комбиноване топлотне и електричне енергије дефинисан је као истовремено стварање електричне енергије и корисне топлоте у термоелектрани. Главна предност ове технологије је смањена потреба за горивом за производњу електричне енергије и топлоте, што је узроковано великом употребом отпадне топлоте. Поред оптималне употребе горива, ово такође доводи до смањења емисије загађивача. На локацији Моосбург годишње се ослободи око 4.000 тона угљен-диоксида
може бити сачувано.

Општа питања

По чему се астебо разликује од осталих?

астебо означава аустријске парне котлове; аустријски произвођач цертифицираних, висококвалитетних и трајних производа. Не испоручујемо готове производе, испоручујемо тачно оно што нашим купцима треба. Наша компанија вам нуди процесни инжењеринг по мери, од властите градње до целокупног управљања пројектима. Код нас ће вас од првог дана чувати мотивисани тим инжењера.

#правимопару!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image