astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Парни котао астебо

Индустријски парни котао ас Велики бојлер за водени простор

Правимо пару. Преко 40 година.

Сви котлови астебо произведени су у производном погону у Марцхтренку у складу са европским стандардима за парне котлове и опрему под притиском. Котлови су произведени по најновијој технологији. Све уобичајене поступке заваривања попут ВИГ, МИГ / МАГ, УП и ЕХанд користе наши сертификовани и искусни заваривачи. Производња испуњава све захтеве квалитета заваривања у складу са релевантним стандардима. Ова одобрења такође омогућавају извођење поправки и одржавања постојећих котловских система.

 

Потражите савет одмах

Пуном паром!

Парни котлови су у употреби од почетка индустријске револуције у 18. веку. Некада, као и сада, засићена пара и прегрејана пара биле су или јесу централне компоненте у многим производним процесима:

 • Перионице
 • Фабрика папира
 • Електране
 • Пиваре
 • Болнице
 • Фармацеутска компанија
 • Хотели и туризам
 • Фармацеутске компаније, хемијске компаније
 • Аутомобилска индустрија
 • и још много тога

Астебо гмбх производи парне котлове као љуске. Главне предности овог дизајна су у томе што се константно висок квалитет паре може гарантовати чак и током краткорочних колебања у излазу. Поред тога, такви системи имају веома дуг радни век. Асортиман услуга Астебо гмбх протеже се од 400 кг паре на сат до 60.000 кг / х. У принципу, котлови се ложе на сва течна и гасовита горива. Као котлови за отпадну топлоту, котлови се користе за широк спектар специјалних дизајна, као што су системи за ложење на биомасу, иза гасних турбина или иза бензинских мотора.

Парни котао астебо

Производња посебно према захтевима купца

Image

Астебо гмбх производи своје котлове према захтевима и задацима купца, такорећи „ТаилорМаде". Системи котлова монтирају се на локацији од стране производног особља и припремају за пуштање у рад.

Класични тропролазни пламенски цевни димни котао типа ТХСД-И са унутрашњом, потпуно водено хлађеном комором за окретање димних гасова са зидом астебо фин цеви гарантује високу ефикасност. Тело котла састоји се од цилиндричног плашта, предњег и задњег пода, централно постављене пламенске цеви укључујући задњу комору за преокретање димних гасова, димоводне цеви и прикључне цеви причвршћене са стране. Врата котла служе за смештај горионика и топлотно су изолована и могу се затворити тако да буду непропусна за дим. Тело котла има све потребне инспекцијске отворе.

Веома димензионисана пламена цев са малим топлотним оптерећењем гарантује одлично сагоревање и смањује емисију угљен-моноксида и азотног оксида. Велики садржај воде у котлу обезбеђује непрекидно време рада горионика и на тај начин смањује број укључивања горионика.

Са централне локације компаније у Аустрији, астебо гмбх брине о широком спектру тржишта и не поставља никаква ограничења. Поред европског региона, астебо продаје своје производе и услуге Африци и свим регионима Азије, а активан је и у Јужној Америци од 2015. године. Колико год је астебо отворен за појединачна системска решења специфична за купца, отворен је и за сарадњу са регионима који на први поглед нису типична продајна тржишта. Примарни пример је референтни пројекат Асхдод у Израелу, где је електрана са комбинованим циклусом гаса и паре изграђена 40 км јужно од Тел Авива уз подршку астебо ГмбХ.

Разноликост парних котлова

This image for Image Layouts addon
Опсег ниског притиска
Засићена пара ТНД-У
This image for Image Layouts addon
Серије високог притиска
Засићена пара ТХД-ИЗ
This image for Image Layouts addon
Линија производа високог притиска Засићена пара ТХД-ИЗ У
This image for Image Layouts addon
Опсег високог притиска Засићена пара ТХД-У
This image for Image Layouts addon
Линија производа високог притиска Засићена пара ТХСД-И
This image for Image Layouts addon
Опсег високог притиска Засићена пара ТХД-И
This image for Image Layouts addon
Опсег високог притиска Засићена пара ТХСД-ИЕ
This image for Image Layouts addon
Опсег високог притиска Засићена пара ТХД-И-У

Свестрани пакет од астебо гмбх

Прилагођени пакети резервних делова

Већ у фази пројекта израђују се пакети резервних делова по мери који гарантују трајну доступност система чак и у случају квара. Да би омогућио ову доступност и за постојеће системе, астебо нуди опцију ревитализације и модернизације.

Поправке котлова

астебо је ваш поуздани партнер у областима одржавања, безбедности система, управљања и обраде воде. Поправке котлова и радове на одржавању изводе искусни заваривачи котлова у складу са релевантним стандардима у доказаном квалитету.

Анализа биљака

Без обзира да ли се ради о модернизацији БосБ-а или о конверзији целокупног система котлова: астебо има техничко особље за анализу система и њихову оптимизацију по потреби. На овај начин се дугорочно може осигурати економичан рад постојећих система котлова.

БосБ рад без сталног надзора

Деценијама се астебо ослањао на јединствени систем БосБ, који поуздано и физички редовно проверава све граничнике у систему котла. Савршена функционалност сигурносне опреме котла тако се може доказати у било ком тренутку.

Инжењеринг

Астебо гмбх заједно са својим дизајном креира своје системе прилагођене купцима
Купци су често већ у фази планирања. Анализе процесног инжењерства и велике
Искуство у индустрији које се користи за димензионисање система и избор оптималних компоненти система.
Професионално основно инжењерство подржава будућег оператера у предаји и свим потребним грађевинским радовима. Квалитетно контролисана обрада налога са одговарајућим детаљним инжењерингом, 3Д производним цртежима из наше сопствене конструкције и искусним комерцијалним / техничким управљањем пројектима гарантују благовремену обраду наруџби и пуштање у рад система.

Image

Кориснички сервис

Наш тим за корисничку подршку прати вас од тренутка пуштања у рад и ваш је партнер током читавог животног века вашег котловског система. Наша корисничка служба такође је ваш контакт за све теме из области преуређења, преуређења, модернизације система и поправки. Основана организација за корисничку подршку астебо гмбх нуди својим купцима неопходну сигурност у погледу системске подршке, испитивања система и одржавања система или котла.

 

Добити понуду

#правимопару!

Општа питања

По чему се астебо разликује од осталих?

астебо означава аустријске парне котлове; аустријски произвођач цертифицираних, висококвалитетних и трајних производа. Не испоручујемо готове производе, испоручујемо тачно оно што нашим купцима треба. Наша компанија вам нуди процесни инжењеринг по мери, од властите градње до целокупног управљања пројектима. Код нас ће вас од првог дана чувати мотивисани тим инжењера.

Наше муштерије

 • 1
Image

Референтни парни котао Дунапацк

Предмет налога:     4 парна котла, ТХД-ИЗ 55000 У16бар

Место извршења:              Дунапацк Лтд., Дунаујварос (ХУ)

Техничке спецификације:         Двопламени цевни котао са интегрисаним

Парни прегрејачи

 • 55.000 кг производње паре на сат
 • Ложење на природни гас, биогас и лож уље екстра светло

Ефикасност четири парна котла износи 95,52% и премашује потребну уговорну вредност, што доводи до уштеде горива од више од 266 000 м³ природног гаса годишње.

Котао за топлу и топлу воду

Главно подручје примене котлова за топлу и топлу воду су грејни центри за локално и даљинско грејање, као и процесни системи грејања. Вода под притиском користи се као медијум за пренос топлоте. Астебо гмбх је у стању да постигне снагу од 0,8 МВ до 40 МВ помоћу својих котлова за топлу и топлу воду. Разлика између ове две врсте котлова лежи у температури воде. Код вреловодних котлова може се постићи температура воде до 110 ° Ц, код вреловодних котлова је изнад 110 ° Ц.

Референтни котао за отпадну топлоту Цлариант

Предмет налога:                  

Котао за отпадну топлоту ТХД-2АК 20000 У22бар

Укључујући планирање, испоруку, уградњу и пуштање у рад гаса на природни гас

ЦХП систем који се састоји од

2 микро пакета гасне турбине Ц1000 и котао за отпадну топлоту са додатним ложењем, укључујући помоћну опрему

Место извршења:                           Моссбург (ДЕ)

Поред срца система, тела котла астебо, нови комбиновани систем грејања и напајања обезбеђује повећање енергетске ефикасности. Са топлотном снагом од 18 МВ и електричном снагом од 2,0 МВ, покрива се локална потражња за процесном паром до 20 тона на сат. Истовремено, десет микро гасних турбина генеришу трећину потребне електричне енергије. При пуној снази систем постиже ефикасност од 92,3%. Процес комбиноване топлотне и електричне енергије дефинисан је као истовремено стварање електричне енергије и корисне топлоте у термоелектрани. Главна предност ове технологије је смањена потреба за горивом за производњу електричне енергије и топлоте, што је резултат широке употребе отпадне топлоте. Следећи

Оптимална употреба горива такође доводи до смањења емисије загађивача. На овај начин на локацији Моосбург може се уштедети око 4.000 тона угљен-диоксида сваке године.

Image
Image
Image
Image

Референтни парни котао Асхдод

Предмет налога:     Парни котао, ТХД-ИЗ 48000 У13бар

Место извршења:              Асхдод (ИСР)

Поред целокупног система парних котлова, астебо је испоручио и следеће
Компоненте израелске електране на комбиновани циклус гаса и паре:

• Резервоар за напојну воду и напајање напојном водом
• Систем дозирања
• Резервоар за испуштање
• Постројење за сагоревање, окови и инструменти
• Цевоводи до места преноса
• ЕМСР планирање, електрично ожичење и програмирање
• Челична конструкција
• Систем димњака

Image

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image