astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Parni kotel astebo

Industrijski parni kotli as Velik kotel za vodni prostor

Naredimo paro. Že več kot 40 let.

Vsi kotli astebo so izdelani v proizvodnem obratu v Marchtrenku v skladu z evropskimi standardi za parne kotle in tlačno opremo. Kotli so izdelani po najnovejši tehnologiji. Vse običajne varilne postopke, kot so TIG, MIG / MAG, UP in EHand, uporabljajo naši certificirani in izkušeni varilci. Proizvodnja izpolnjuje vse zahteve glede kakovosti varjenja v skladu z ustreznimi standardi. Te odobritve omogočajo tudi popravila in vzdrževalna dela na obstoječih kotlovskih sistemih.

 

Poiščite nasvet zdaj

Polna para naprej!

Parni kotli so v uporabi od začetka industrijske revolucije v 18. stoletju. Tako kot zdaj sta bili nasičena para in pregreta para osrednji sestavni del mnogih proizvodnih procesov:

 • Pralnice
 • Papirnice
 • Elektrarne
 • Pivovarne
 • Bolnišnice
 • Farmacevtsko podjetje
 • Hoteli in turizem
 • Farmacevtska podjetja, kemična podjetja
 • Avtomobilska industrija
 • in še veliko več

Astebo gmbh izdeluje parne kotle kot lupine. Glavne prednosti te zasnove so v tem, da je mogoče zagotoviti stalno visoko kakovost pare tudi med kratkotrajnimi nihanji v izhodu. Poleg tega imajo takšni sistemi zelo dolgo življenjsko dobo. Astebo gmbh obsega storitve od 400 kg pare na uro do 60.000 kg / h. Kotli se načeloma kurjajo na vsa tekoča in plinasta goriva. Kotli na odpadno toploto se uporabljajo za številne posebne izvedbe, na primer v sistemih za kurjenje na biomaso, za plinskimi turbinami ali za plinskimi motorji.

Parni kotel astebo

Image

Astebo gmbh izdeluje svoje kotle v skladu z zahtevami in nalogami kupcev, tako rekoč "TailorMade". Kotlovske sisteme na mestu sestavi lastno montažno osebje in jih pripravi na zagon.

Klasični triprehodni plamenski cevni dimniški kotel tipa THSD-I z notranjo, popolnoma vodno hlajeno komoro za odvajanje dimnih plinov s steno cevi astebo fin zagotavlja visoko učinkovitost. Telo kotla je sestavljeno iz cilindrične lupine, sprednjega in zadnjega dna, centralno nameščene plamenske cevi, vključno z zadnjo komoro za preusmeritev dimnih plinov, dimnih cevi in ​​bočne pritrdilne cevi. Vrata kotla se uporabljajo za namestitev gorilnika in so toplotno izolirana in zapirajo, tako da so neprepustna za dim. Telo kotla ima vse potrebne odprtine za pregled.

Velikodušna plamenska cev z nizko toplotno obremenitvijo zagotavlja odlično zgorevanje in zmanjšuje emisije ogljikovega monoksida in dušikovih oksidov. Velika vsebnost vode v kotlu zagotavlja neprekinjeno delovanje gorilnika in s tem zmanjša število vklopov gorilnika.

Astebo gmbh skrbi za osrednjo lokacijo podjetja v Avstriji za najrazličnejše trge in ne postavlja nobenih omejitev. Astebo poleg evropske regije svoje izdelke in storitve prodaja tudi v Afriko in vse regije Azije, od leta 2015 pa deluje tudi v Južni Ameriki. Tako kot je Astebo odprt za posamezne sistemske rešitve, specifične za kupca, je odprt tudi za sodelovanje z regijami, ki na prvi pogled niso tipični prodajni trgi. Izrazit primer je referenčni projekt Ashdod v Izraelu, kjer so elektrarno s kombiniranim ciklom na plin in paro zgradili 40 km južno od Tel Aviva s podporo astebo gmbh.

This image for Image Layouts addon
Razpon nizkega tlaka
Nasičena para TND-U
This image for Image Layouts addon
Visokotlačne serije
Nasičena para THD-IZ
This image for Image Layouts addon
Visokotlačna linija izdelkov Nasičena para THD-IZ Ü
This image for Image Layouts addon
Območje visokega tlaka Nasičena para THD-U
This image for Image Layouts addon
Visokotlačna linija izdelkov Nasičena para THSD-I
This image for Image Layouts addon
Območje visokega tlaka Nasičena para THD-I
This image for Image Layouts addon
Območje visokega tlaka Nasičena para THSD-IE
This image for Image Layouts addon
Območje visokega tlaka Nasičena para THD-I-Ü

Prilagojeni paketi rezervnih delov

Že v fazi projekta se izdelajo prilagojeni paketi rezervnih delov, ki zagotavljajo stalno razpoložljivost sistema tudi v primeru okvare. Da bi omogočil to razpoložljivost tudi za obstoječe sisteme, astebo ponuja možnost revitalizacije in posodobitve.

Popravila kotlov

astebo je vaš zanesljiv partner na področju vzdrževanja, varnosti sistema, krmiljenja in čiščenja vode, popravila in vzdrževanje kotlov izvajajo izkušeni varilci kotlov v skladu z ustreznimi standardi v dokazani kakovosti.

Analiza rastlin

Ne glede na to, ali gre za posodobitev BosB ali za predelavo celotnega kotlovskega sistema: astebo ima tehnično osebje za analizo sistemov in njihovo optimizacijo po potrebi. Na ta način je mogoče dolgoročno zagotoviti ekonomično delovanje obstoječih kotlovskih sistemov.

Delovanje BosB brez stalnega nadzora

Astebo se že desetletja zanaša na edinstven sistem BosB, ki redno in zanesljivo fizično preverja vse omejevalnike v kotlovskem sistemu. Tako lahko kadar koli dokažemo popolno funkcionalnost varnostne opreme kotla.

Inženiring

Astebo gmbh oblikuje svoje sisteme po meri, prilagojene strankam, skupaj s svojimi
Kupci so pogosto že v fazi načrtovanja. Analize procesnega inženirstva in velike
Izkušnje v industriji, ki se uporabljajo za dimenzioniranje sistema in izbiro optimalnih komponent sistema.
Strokovno osnovno inženirstvo podpira bodočega operaterja s predložitvijo in potrebnimi gradbenimi deli. Kakovostno nadzorovana obdelava naročil z ustreznim podrobnim inženiringom, 3D proizvodnimi risbami lastne konstrukcije in izkušenim vodenjem komercialnih / tehničnih projektov zagotavlja pravočasno obdelavo naročil in zagon sistema.

Image

Storitev za stranke

Naša služba za pomoč strankam vas spremlja od začetka obratovanja in je vaš partner v celotni življenjski dobi vašega kotlovskega sistema. Naša služba za stranke je tudi vaš kontakt za vsa področja s področja predelave, prenove, modernizacije sistema in popravil. Uveljavljena organizacija za storitve strankam astebo gmbh svojim strankam ponuja potrebno varnost glede sistemske podpore, preizkušanja sistema in vzdrževanja sistema in kotla.

 

Pridobite ponudbo

Splošna vprašanja

V čem se astebo razlikuje od drugih?

astebo pomeni avstrijski parni kotel; avstrijski proizvajalec certificiranih, visokokakovostnih in trajnih izdelkov. Ne dostavljamo gotovih izdelkov, dostavljamo točno tisto, kar potrebujejo naše stranke. Naše podjetje vam ponuja procesno inženiring po meri od lastne gradnje do celotnega vodenja projektov. Pri nas bo od prvega dne na vas skrbela motivirana ekipa inženirjev.

Našim strankam

 • 1
Image

Referenčni parni kotel Dunapack

Predmet naročila:    4 parni kotli, THD-IZ 55000 Ü16bar

Kraj usmrtitve:              Dunapack Ltd., Dunaújváros (HU)

Tehnične specifikacije:          Dvo plamenski cevni kotel z vgrajenim

Parni pregrevalniki

 • 55.000 kg proizvodnje pare na uro
 • Kurjenje z zemeljskim plinom, bioplinom in kurilnim oljem ekstra svetlobe

Učinkovitost štirih parnih kotlov je 95,52% in presega zahtevano pogodbeno vrednost, kar pomeni prihranek več kot 266 000 m³ zemeljskega plina na leto.

Kotel za toplo in toplo vodo

Glavna področja uporabe kotlov za toplo in toplo vodo so sistemi centralnega ogrevanja za lokalno in daljinsko ogrevanje ter sistemski ogrevalni sistemi. Voda pod pritiskom se uporablja kot medij za prenos toplote. Astebo gmbh lahko s svojimi kotli za toplo in toplo vodo doseže moč od 0,8 MW do 40 MW. Razlika med tema dvema vrstama kotlov je v temperaturi vode. Pri toplovodnih kotlih lahko dosežemo temperaturo vode do 110 ° C, pri toplovodnih kotlih pa nad 110 ° C.

Referenčni kotel za odpadno toploto Clariant

Predmet naročila:                 

Kotel za odpadno toploto THD-2AK 20000 Ü22bar

Vključno z načrtovanjem, dobavo, namestitvijo in zagonom zemeljskega plina

SPTE sistem, sestavljen iz

2 mikro plinska turbinska paketa C1000 in kotel za odpadno toploto z dodatnim kurjenjem, vključno s pomožno opremo

Kraj usmrtitve:                              Mossburg (DE)

Poleg osrednjega dela sistema, kotla kotla astebo, je za povečanje energetske učinkovitosti zadolžen tudi novi kombinirani sistem za ogrevanje in električno energijo. S toplotno močjo 18 MW in električno močjo 2,0 MW je pokrito lokalno povpraševanje po procesni pari do 20 ton na uro. Deset mikro plinskih turbin hkrati proizvede tretjino potrebne električne energije. S polno močjo sistem doseže učinkovitost 92,3%. Proces kombinirane toplote in električne energije je opredeljen kot hkratna proizvodnja električne energije in uporabne toplote v termoelektrarni. Glavna prednost te tehnologije je zmanjšana potreba po gorivu za proizvodnjo električne energije in toplote, ki je posledica velike uporabe odpadne toplote. Naslednji

Optimalna uporaba goriva vodi tudi do zmanjšanja emisij onesnaževal. Na ta način lahko letno prihranite okoli 4000 ton ogljikovega dioksida na lokaciji v Moosburgu.

Image
Image
Image
Image

Referenčni parni kotel Ashdod

Predmet naročila:     Parni kotel, THD-IZ 48000 Ü13bar

Kraj usmrtitve:              Ashdod (ISR)

Astebo je poleg celotnega sistema parnega kotla dobavil še naslednje
Sestavni deli izraelske elektrarne na kombinirani cikel plina in pare:

• Rezervoar za dovodno vodo in dovod vode
• Dozirni sistem
• Izpušni rezervoar
• Kurilna naprava, oprema in instrumenti
• Cevovodi do prenosnih mest
• Načrtovanje EMSR, električna napeljava in programiranje
• Jeklena konstrukcija
• Dimniški sistem

Image

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image