astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Kesselsteuerung

Razvoj in izvedba nadzora kotla

Razvijamo in izvajamo elektronsko krmiljenje kotlov glede na trenutno znanost in tehnologijo ter glede na vaše posebne potrebe.

 

Poiščite nasvet zdaj

Interaktivni nadzor
ali avtom. Poslovno.

Da bi se kotel varno zagnal, je treba ugotoviti vse napake sistema in glavno stikalo mora biti odprto. Nato lahko kotel zaženete in vse komponente samodejno preklopite v samodejni način. Vsi parametri za varno delovanje se samodejno vzdržujejo v samodejnem načinu.

Kesselsteuerung

Nadzor emisij in optimalna varnost

Pri uporabi kotlovskega sistema smo še posebej pozorni na varnost in vašo enostavnost uporabe. Hkrati dosegamo skladnost s poslovnimi parametri (poraba goriva, izkoristek itd.) In normativnimi specifikacijami (emisijami) v samodejnem rednem obratovanju z našim obsežnim strokovnim znanjem procesnega inženiringa in našo prilagodljivostjo glede na vaše potrebe.

Kesselsteuerung

Čisto delovanje.
brez tujkov.

Sistem samodejnega izpihovanja iz kotla redno odstranjuje tujke, ki se naberejo med normalnim delovanjem kotlovskih sistemov. V ta namen se pihalni ventil v intervalih odpre, tujki pa se začasno ujamejo in izločijo s kratkotrajnim velikim količinskim tokom.

Okvirna inteligenca.
elektronsko nadzorovan.

Če je napaka v teku ali je izdano sporočilo, se prikaže indikator, ki označuje, koliko sporočil trenutno čaka. Vse informacije in napake so prikazane v registru prebivalstva. Informacije se uporabljajo samo za zagotavljanje informacij o trenutnem stanju delovanja sistema. Po drugi strani pa napaka zahteva obvezno ukrepanje: samodejni nadzor razsoljevanja preprečuje prekoračitev prevodnosti kotlovske vode. Nečistoče, ki nastanejo v kotlovski vodi med običajnim delovanjem, so posebej ločene, da se ohrani vnaprej nastavljena prevodnost.

Kesselsteuerung
Kesselsteuerung

Delovni tlak in stopnje obremenitve

Regulacija preko "nivoja obremenitve" se uporablja pri oljnih gorilnikih, oljni gorilnik pa deluje izključno kot pražno stikalo. Če delovni tlak pade pod ustrezno pripadajočo vrednost, se zahteva naslednja stopnja obremenitve.

Regulacijski ventil

Voda se bo neprekinjeno dovajala v kotel preko regulacijskega ventila dovodne vode. Količina dovedene vode je sorazmerna z izhodom pare.

Kesselsteuerung
Kesselsteuerung

Modulacijski gorilnik

Za varčno delovanje kotla se kondenzat, ki nastane, ko se para ohladi, dovaja nazaj v parni generator, saj je razsoljen in že predhodno ogrevan.

Izhod pare, ki ga potrebujejo potrošniki, nadzira gorilnik. Upravljanje gorilnika je mogoče na dva načina. "Modulacijsko" krmiljenje gorilnika se uporablja s plinskimi gorilniki. Če tlak v parnem sistemu pade pod nastavljeno ciljno vrednost, se s pomočjo PID nadzora poveča moč gorilnika. Če se poveča preko tega, se zmanjša moč gorilnika.

Kesselsteuerung

več kontrolnikov

Poleg krmilnih elementov, opisanih kot primer, se pri krmiljenju kotla upoštevajo še nadaljnji nadzorni parametri, kot so glavni parni ventil, dovod sveže vode, tlak v zgorevalni komori, vbrizgavanje dovodne vode itd.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image