astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Heisswasserkessel Warmwasserkessel astebo

Kotel za odpadno toploto - energetska učinkovitost toplotnih sistemov

Profesionalni inženiring - učinkovita izvedba.
Že več kot 40 let.

Kotli za odpadno toploto se uporabljajo v številnih posebnih izvedbah za povečanje energetske učinkovitosti toplotnih sistemov - na primer v pečeh na biomaso, za plinskimi turbinami ali plinskimi motorji. Odpadna toplota se uporablja za proizvodnjo procesne pare ali tople vode.

Poiščite nasvet zdaj

Optimalna učinkovitost, učinkovita rekuperacija energije!

Kotel za odpadno toploto (AHK) ali kotel za odpadno toploto, parni generator odpadne toplote, industrijski kotel za odpadno toploto je parni kotel, ki uporablja vroče izpušne pline iz predhodnih postopkov za proizvodnjo pare in / ali po potrebi tudi za proizvodnjo tople vode. S to metodo se uporablja odpadna toplota, ki bi sicer izpadla, in učinkovitost sistema se znatno poveča.

 

S pomočjo tako imenovanih parnih turbin lahko srednjo paro uporabimo za proizvodnjo električne energije kot procesno ali ogrevalno paro v industrijskem postopku ali za daljinsko ogrevanje. Idealno za kombinirane termoelektrarne, plinske in parne elektrarne in za vse tiste, ki si želijo sami pridobivati ​​elektriko.

Dampfkessel astebo

Referenčni kotel za odpadno toploto - projekt Clariant

Predmet naročila:

Kotel za odpadno toploto THD-2AK 20000 Ü22bar
Vključno z načrtovanjem, dostavo, montažo
in začetek obratovanja SPTE na zemeljski plin, ki ga sestavljajo
2 paketa mikro plinskih turbin C1000
ter kotel za odpadno toploto z dodatnim kurjenjem, vključno s pomožno opremo

Kraj usmrtitve:u

Moosburg, Nemčija

Poleg osrednjega dela sistema, telesa kotla astebo, novi kombinirani sistem za ogrevanje in električno energijo zagotavlja tudi povečanje energetske učinkovitosti. S toplotno močjo 18 MW in električno močjo 2,0 MW je pokrito lokalno povpraševanje po procesni pari do 20 ton na uro. Deset mikro plinskih turbin hkrati proizvede tretjino potrebne električne energije. S polno močjo sistem doseže učinkovitost 92,3%.


Proces kombinirane toplote in električne energije je opredeljen kot hkratna proizvodnja električne in uporabne toplote v termoelektrarni. Glavna prednost te tehnologije je zmanjšana potreba po gorivu za proizvodnjo električne energije in toplote, ki je posledica velike uporabe odpadne toplote. Poleg optimalne porabe goriva to vodi tudi k zmanjšanju emisij onesnaževal. Na lokaciji v Moosburgu se vsako leto sprosti približno 4000 ton ogljikovega dioksida
lahko shranite.

Splošna vprašanja

V čem se astebo razlikuje od drugih?

astebo pomeni avstrijski parni kotel; avstrijski proizvajalec certificiranih, visokokakovostnih in trajnih izdelkov. Ne dostavljamo gotovih izdelkov, dostavljamo točno tisto, kar potrebujejo naše stranke. Naše podjetje vam ponuja procesno inženiring po meri od lastne gradnje do celotnega vodenja projektov. Pri nas bo od prvega dne na vas skrbela motivirana ekipa inženirjev.

Prodajna skupina za astebo vam je vedno na voljo

Kdor potrebuje optimalne rešitve, potrebuje optimalnega partnerja. Oglejmo si idealen sistem industrijskega parnega kotla za vaše podjetje. Delamo točno tisto, kar potrebujejo naše stranke, in za vse najdemo optimalno rešitev.

 

christian leibetseder.256x256   

Prodaja Avstrija

DI (FH) Christian Leibetseder, MBA, mag

Vodja prodaje Avstrija

sales@astebo.com 

0724390212 222

                                                 christian leibetseder.256x256  

Mednarodna prodaja

Ing.Gerald Vasek

Vodja mednarodne prodaje                      

sales@astebo.com 

0724390212 201

 

Poiščite nasvet zdaj

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image