astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Heisswasserkessel Warmwasserkessel astebo

Hulladék kazán - a termikus rendszerek energiahatékonysága

Professzionális mérnöki munka - hatékony teljesítmény.
Több mint 40 éve.

A szennyvízkazánokat sokféle speciális kivitelben használják a termikus rendszerek energiahatékonyságának növelésére - például biomassza kemencékben, gázturbinák vagy gázmotorok mögött. A hulladékhőt technológiai gőz vagy forró víz előállítására használják.

 

Kérjen tanácsot most

Hulladék kazán | Hővisszanyerő gőzfejlesztő ipari hulladék hőkazán

Optimális hatékonyság,
hatékony energia-visszanyerés!

Hulladékhő kazán (AHK) vagy hulladékhő kazán, hulladékhő-gőzfejlesztő, ipari hulladékhőkazán olyan gőzkazán, amely egy upstream folyamat (ok) forró kipufogógázát használja fel gőz előállításához és / vagy ha szükséges, meleg víz előállításához is. Ezzel a módszerrel olyan hulladékhőt használnak, amely egyébként kialudna, és a rendszer hatékonysága jelentősen megnő.


Az úgynevezett gőzturbinák segítségével a közepes gőz felhasználható villamos energia előállítására, technológiai vagy fűtőgőzként ipari folyamatban vagy távfűtésre. Ideális kombinált hő- és erőművekhez, gáz és gőz kombinált erőművekhez, és mindazok számára, akik maguk akarják visszanyerni az áramot.

Dampfkessel astebo

Referencia hulladékhő kazán - Clariant projekt

A megrendelés tárgya:

Hulladék kazán THD-2AK 20000 Ü22bar
Beleértve a tervezés, szállítás, összeszerelés
és földgáztüzelésű kapcsolt hőerőmű üzembe helyezése
2 mikrogázturbina-csomag C1000
és egy szennyvíz-kazán kiegészítő tüzeléssel, beleértve a kiegészítő berendezéseket is

A végrehajtás helye:

Moosburg, Németország

 

NA rendszer szíve, az astebo kazánház mellett az új kombinált hő- és villamosenergia-rendszer biztosítja az energiahatékonyság növelését. 18 MW hőteljesítménnyel és 2,0 MW villamos teljesítmény mellett a folyamatigőz helyi igénye akár 20 tonna óránként is fedezhető. Ugyanakkor tíz mikrogázturbina állítja elő a szükséges villamos energia harmadát. Teljes erővel a rendszer 92,3%


A kapcsolt hő- és villamosenergia-folyamat a villamos energia és a hőtermelés egyidejű termelése a hőerőműben. Ennek a technológiának a fő előnye a villamos energia és a hőtermelés csökkentett üzemanyagigénye, amely a hulladékhő széleskörű felhasználásából ered. Az üzemanyag optimális felhasználása mellett ez a szennyezőanyag-kibocsátás csökkenéséhez is vezet. A moosburgi telephelyen évente mintegy 4000 tonna szén-dioxid szabadul fel
menthetők.

Általános kérdés

Miben különbözik az astebo másoktól?

az astebo osztrák gőzkazánokat jelent; az osztrák gyártó tanúsított, kiváló minőségű és tartós termékeket gyárt. Nem házhozszállított termékeket szállítunk, hanem pontosan azt szállítjuk, amire ügyfeleinknek szüksége van. Cégünk személyre szabott folyamattervezést kínál a házon belül, az építkezésen át a teljes projektmenedzsmentig. Nálunk az első naptól kezdve egy motivált mérnökcsapat gondoskodik rólad.

#gőztkészítünk!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image