astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Speisewasserbehälter astebo

Kontejnerska konstrukcija

Spremnik napojne vode | Spremnik za ispuštanje | Rezervoar za kondenzat
Svekoordinirano - potpuno integrirano - 100% zrelo

astebo razvija i proizvodi sve spremnike potrebne za odgovarajući sistem kotlova. To su obično rezervoari za napojnu vodu, ispuh i kondenzat. Dizajn svih kontejnera koji se koriste u kotlovskim sistemima izvode naši inženjeri u skladu sa karakteristikama sistema.

 

Potražite savjet odmah

Spremnik za ispuštanje | Rezervoar za kondenzat | Spremnik napojne vode

Kondensatbehälter
Rezervoar za kondenzat
Speisewasserbehälter
Spremnik napojne vode
Abschlammbehälter
Spremnik za ispuštanje

Spremnik za kotao s napojnom vodom za vaš industrijski sistem kotlova

Izrađujemo rezervoare za napojnu vodu.
više od 40 godina.

Spremnici napojne vode uglavnom su grijani spremnici i preuzimaju važne zadatke u sustavima parnih kotlova kao što su skladištenje, otplinjavanje, kondicioniranje i kontrola temperature napojne vode. Pumpe za napojnu vodu usisavaju vodu iz rezervoara za napojnu vodu i dovode je do pritiska generatora pare.

 

Dizajn uređaja za odzračivanje od velike je važnosti. U obzir se uzimaju količina i temperatura kondenzata, količina i temperatura svježe vode, temperatura otplinjavanja, medij za grijanje i pritisak pare za grijanje.

Speisewaserbehälter CAD astebo gmbh
Speisewasserbehälter astebo

Kontrolna tehnologija za kontejnere

inteligencija industrijskog upravljanja
svestrana usluga astebo gmbh

Za savršenu interakciju spremnika napojne vode i kotlovskih sistema potrebna su dobro utemeljena znanja o procesnom inženjerstvu i sofisticirana tehnologija upravljanja.

Voda se kontinuirano dovodi u kotao preko regulacijskog ventila napojne vode. Količina isporučene vode proporcionalna je izlazu pare. Svježa voda mora se prethodno zagrijati i omekšati u spremniku napojne vode. Ugljen-dioksid i kiseonik se takođe izbacuju kroz gornji degasator.

astebo proizvodi rezervoare s napojnom vodom kapaciteta 500 do 50 000 litara ili snage rasplinjača od 0,5 do 50 m³ / h.

 

Spremnik za ispuštanje

optimalno otapanje.
optimalan rad kotla.

Tijekom rada kotlovskih sistema nastaju suspendirane tvari i čvrste materije koje se vremenom nakupljaju, djelomično tonu na dno kotla i tamo se talože. Za pravilan rad kotlovskih sistema potrebno je ispustiti te naslage. Puhani rezervoari koriste se za čišćenje sistema kotlovske vode.

 

Puhani rezervoari nude se spremni za ugradnju zapremine 500 do 2000 litara i tako pokrivaju čitav spektar performansi astebovih kotlovskih sistema.

 

Abschlämmung astebo
Abschlammbehälter astebo

Kontrola spremnika za ispuhivanje

automatski ispuh.
optimalan rad kotla.

Ventil za ispuhivanje spremnika za ispuhivanje otvara se u redovnim intervalima. Veliki zapreminski protok, koji je kratko efikasan u ovom trenutku, uvlači nakupljene strane materije i izlučuje ih. Ventil za odzračivanje naglo se otvara pomoću pneumatskog membranskog pogona, koji se kontrolira pomoću programa za odzračivanje s integriranim magnetnim ventilom. I komprimovani vazduh i voda pod pritiskom mogu se koristiti kao kontrolni medij.

Abschlammbehälter astebo

Rezervoar za kondenzat

Rezervoari za kondenzat preuzimaju važne zadatke u kotlovskim sistemima, a to su sakupljanje, privremeno skladištenje i vraćanje vrućeg kondenzata za vodeno-parni ciklus kotla. Kondenzat se akumulira kad se para ohladi i treba je vratiti u proces stvaranja pare tokom ekonomske efikasnosti, jer je desaliniziran i već prethodno zagrijan. Astebo na taj način daje značajan doprinos povećanju profitabilnosti sistema parnih kotlova.

automatische Steuerung der Kondensatpumpen
automatische Steuerung der Kondensatpumpen

Automatska kontrola pumpi za kondenzat

Automatska kontrola pumpe.
optimalan rad kotla.

Spremnici za kondenzat, poput spremnika za dovodnu vodu i ispuha, integrirani su u kontrolu kotla i reguliraju se pumpanjem preko nivoa spremnika za kondenzat i spremnika za napojnu vodu.

 

Opšta pitanja

Po čemu se astebo razlikuje od ostalih?

astebo označava austrijske parne kotlove; austrijski proizvođač certificiranih, visokokvalitetnih i trajnih proizvoda. Ne isporučujemo gotove proizvode, isporučujemo upravo ono što našim kupcima treba. Naša kompanija vam nudi procesni inženjering po mjeri od vlastite gradnje do cjelokupnog upravljanja projektima. Kod nas će vas od prvog dana čuvati motivirani tim inženjera.

Naši kupci

  • 1

#pravimoparu!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image