astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Parni kotao astebo

Industrijski parni kotao as Veliki bojler za vodeni prostor

Pravimo paru. Preko 40 godina.

Svi astebo kotlovi proizvedeni su u proizvodnom pogonu u Marchtrenku u skladu sa evropskim standardima za parne kotlove i opremu pod pritiskom. Kotlovi su proizvedeni po najnovijoj tehnologiji. Sve uobičajene postupke zavarivanja poput TIG, MIG / MAG, UP i EHand koriste naši certificirani i iskusni zavarivači. Proizvodnja ispunjava sve zahtjeve za kvalitetom zavarivanja prema relevantnim standardima. Ova odobrenja takođe omogućavaju izvođenje radova na popravcima i održavanju postojećih kotlovskih sistema.

 

Potražite savjet odmah

Punom parom!

Parni kotlovi su u upotrebi od početka industrijske revolucije u 18. vijeku. I danas, kao i sada, zasićena para i pregrijana para bile su ili jesu središnje komponente u mnogim proizvodnim procesima:

 • Praonice rublja
 • Papirnice
 • Elektrane
 • Pivare
 • Bolnice
 • Farmaceutska kompanija
 • Hoteli i turizam
 • Farmaceutske kompanije, hemijske kompanije
 • Automobilska industrija
 • i mnogo više

Astebo gmbh proizvodi parne kotlove kao ljuske. Glavne prednosti ovog dizajna su u tome što se može zajamčiti konstantna visoka kvaliteta pare čak i tijekom kratkoročnih kolebanja izlaza. Pored toga, takvi sistemi imaju vrlo dug radni vijek. Asortiman usluga Astebo gmbh proteže se od 400 kg pare na sat do 60.000 kg / h. U principu, kotlovi se lože na sva tečna i plinovita goriva. Kao kotlovi za otpadnu toplinu, kotlovi se koriste za širok spektar posebnih dizajna, kao što je loženje na biomasu, iza plinskih turbina ili iza plinskih motora.

Parni kotao astebo

Proizvodnja posebno prema zahtjevima kupca

Image

Astebo gmbh proizvodi svoje kotlove prema zahtjevima i zadacima kupca, da se tako izrazimo "TailorMade". Kotlovske sisteme na licu mjesta sastavlja osoblje montaže u proizvodnji i priprema za puštanje u rad.

Klasični troprolazni plamenski cijevni dimovodni kotao tipa THSD-I s unutarnjom, potpuno vodeno hlađenom komorom za okretanje dimnih plinova sa zidom astebo fin cijevi garantira visoku učinkovitost. Tijelo kotla sastoji se od cilindrične ljuske, prednjeg i stražnjeg poda, centralno postavljene plamenske cijevi, uključujući stražnju komoru za preusmjeravanje dimnih plinova, dimovodne cijevi i cijev za pričvršćivanje sa strane. Vrata kotla služe za smještaj plamenika, toplotno su izolirana i mogu se zatvoriti tako da budu nepropusna za dim. Tijelo kotla ima sve potrebne inspekcijske otvore.

Velike dimenzije plamene cijevi s malim toplotnim opterećenjem jamče izvrsno sagorijevanje i smanjuju emisiju ugljičnog monoksida i azotnih oksida. Veliki sadržaj vode u kotlu osigurava kontinuirano vrijeme rada plamenika i na taj način smanjuje broj uključivanja plamenika.

Sa centralne lokacije kompanije u Austriji, astebo gmbh brine o širokom spektru tržišta i ne postavlja nikakva ograničenja. Pored evropske regije, astebo prodaje svoje proizvode i usluge Africi i svim regionima Azije, a aktivan je i u Južnoj Americi od 2015. godine. Koliko god je astebo otvoren za pojedinačna sistemska rješenja specifična za kupca, otvoren je i za suradnju s regijama koje na prvi pogled nisu tipična prodajna tržišta. Referentni projekat Ashdod u Izraelu služi kao primjer, gdje je elektrana sa kombinovanim ciklusom plina i pare izgrađena 40 km južno od Tel Aviva uz podršku astebo gmbh.

Raznolikost parnih kotlova

This image for Image Layouts addon
Raspon niskog pritiska
Zasićena para TND-U
This image for Image Layouts addon
Serije visokog pritiska
Zasićena para THD-IZ
This image for Image Layouts addon
Linija proizvoda visokog pritiska Zasićena para THD-IZ Ü
This image for Image Layouts addon
Raspon visokog pritiska Zasićena para THD-U
This image for Image Layouts addon
Linija proizvoda visokog pritiska Zasićena para THSD-I
This image for Image Layouts addon
Raspon visokog pritiska Zasićena para THD-I
This image for Image Layouts addon
Raspon visokog pritiska Zasićena para THSD-IE
This image for Image Layouts addon
Raspon visokog pritiska Zasićena para THD-I-Ü

Svestrani paket od astebo gmbh

Paketi rezervnih dijelova po mjeri

Već u fazi projekta izrađuju se paketi rezervnih dijelova po mjeri koji garantiraju trajnu dostupnost sistema čak i u slučaju kvara. Kako bi omogućio ovu dostupnost i za postojeće sisteme, astebo nudi opciju revitalizacije i modernizacije.

Popravci kotlova

astebo je vaš pouzdani partner u području održavanja, sigurnosti sistema, upravljanja i pročišćavanja vode. Popravke kotlova i radove na održavanju izvode iskusni zavarivači kotlova u skladu sa relevantnim standardima u dokazanoj kvaliteti.

Analiza biljaka

Bez obzira radi li se o modernizaciji BosB-a ili o konverziji cijelog kotlovskog sustava: astebo ima tehničko osoblje za analizu sustava i njihovu optimizaciju prema potrebi. Na taj se način može dugoročno osigurati ekonomičan rad postojećih kotlovskih sistema.

BosB rad bez stalnog nadzora

Decenijama se astebo oslanjao na jedinstveni sistem BosB, koji redovno pouzdano i fizički provjerava sve graničnike u kotlovskom sustavu. Stoga se u svakom trenutku može dokazati savršena funkcionalnost sigurnosne opreme kotla.

Inženjering

Astebo gmbh zajedno sa svojim dizajnom kreira svoje sisteme prilagođene kupcima
Kupci su često već u fazi planiranja. Analize procesnog inženjerstva i velike
Iskustvo u industriji koje se koristi za dimenzioniranje sistema i odabir optimalnih komponenti sistema.
Profesionalni osnovni inženjering podržava budućeg operatera u predaji i svim potrebnim građevinskim radovima. Kvalitetno kontrolirana obrada narudžbi s odgovarajućim detaljnim inženjeringom, 3D proizvodnim crtežima vlastite konstrukcije i iskusnim upravljanjem komercijalnim / tehničkim projektima garantiraju pravovremenu obradu narudžbi i puštanje u rad sistema.

Image

Korisnička podrška

Naš tim za korisničku podršku prati vas od trenutka puštanja u rad i vaš je partner tijekom cijelog vijeka trajanja vašeg kotlovskog sustava. Naša korisnička služba također je vaš kontakt za sve teme iz područja prenamjene, adaptacije, modernizacije sustava i popravaka. Osnovana organizacija za korisničke usluge astebo gmbh nudi svojim kupcima potrebnu sigurnost u pogledu podrške sistema, ispitivanja sistema i održavanja sistema ili kotla.

 

Dobiti ponudu

#pravimoparu!

Opšta pitanja

Po čemu se astebo razlikuje od ostalih?

astebo označava austrijske parne kotlove; austrijski proizvođač certificiranih, visokokvalitetnih i trajnih proizvoda. Ne isporučujemo gotove proizvode, isporučujemo upravo ono što našim kupcima treba. Naša kompanija vam nudi procesni inženjering po mjeri od vlastite gradnje do cjelokupnog upravljanja projektima. Kod nas će vas od prvog dana čuvati motivirani tim inženjera.

Naši kupci

 • 1
Image

Referentni parni kotao Dunapack

Predmet naloga:     4 parna kotla, THD-IZ 55000 Ü16bar

Mesto izvršenja:              Dunapack Ltd., Dunaújváros (HU)

Tehničke specifikacije:          Dvoplameni cijevni kotao s integriranim

Parni pregrijači

 • 55.000 kg proizvodnje pare na sat
 • Loženje na prirodni plin, bioplin i lož ulje ekstra svjetlo

Učinkovitost četiri parna kotla iznosi 95,52% i premašuje potrebnu ugovorenu vrijednost, što dovodi do uštede goriva od više od 266 000 m³ prirodnog plina godišnje.

Kotao za toplu i toplu vodu

Glavna područja primjene kotlova za toplu i toplu vodu su sistemi centralnog grijanja za lokalno i daljinsko grijanje, kao i procesni sustavi grijanja. Voda pod pritiskom koristi se kao medij za prenos toplote. Astebo gmbh može postići snagu od 0,8 MW do 40 MW sa svojim kotlovima za toplu i toplu vodu. Razlika između ove dvije vrste kotlova leži u temperaturi vode. Kod vrelovodnih kotlova može se postići temperatura vode do 110 ° C, kod vrelovodnih kotlova je iznad 110 ° C.

Referentni kotao za otpadnu toplinu Clariant

Predmet naloga:                   

Kotao za otpadnu toplotu THD-2AK 20000 Ü22bar

Uključujući planiranje, isporuku, ugradnju i puštanje u pogon postrojenja na prirodni plin

CHP postrojenje koje se sastoji od

2 mikro paketa plinske turbine C1000 i kotao za otpadnu toplotu sa dodatnim loženjem, uključujući pomoćnu opremu

Mesto izvršenja:                              Mossburg (DE)

Uz srce sistema, tijelo kotla astebo, novi kombinirani sustav grijanja i napajanja osigurava povećanje energetske učinkovitosti. Sa toplotnom snagom od 18 MW i električnom snagom od 2,0 MW, pokriva se lokalna potražnja za procesnom parom do 20 tona na sat. Istodobno, deset mikro plinskih turbina generiraju trećinu potrebne električne energije. Punom snagom sistem postiže efikasnost od 92,3%. Proces kombinirane topline i energije definiran je kao istovremeno stvaranje električne energije i korisne topline u termoelektrani. Glavna prednost ove tehnologije je smanjena potreba za gorivom za proizvodnju električne energije i toplote, što je rezultat opsežne upotrebe otpadne toplote. Sljedeći

Optimalna upotreba goriva takođe dovodi do smanjenja emisije zagađivača. Na taj način na lokaciji Moosburg može se uštedjeti oko 4.000 tona ugljen-dioksida godišnje.

Image
Image
Image
Image

Referentni parni kotao Ashdod

Predmet naloga:     Parni kotao, THD-IZ 48000 Ü13bar

Mesto izvršenja:              Ashdod (ISR)

Pored cijelog sustava parnog kotla, astebo je isporučio i sljedeće
Komponente izraelske elektrane na kombinovani ciklus plina i pare:

• Spremnik napojne vode i dovod vode
• Sistem doziranja
• Spremnik za ispuhivanje
• Postrojenje za sagorevanje, okovi i instrumenti
• Cjevovodi do mjesta prenosa
• EMSR planiranje, električno ožičenje i programiranje
• Čelična konstrukcija
• Sistem dimnjaka

Image

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image