astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Kotao za toplu vodu Kotao za toplu vodu astebo

Mi smo vaš proizvođač i proizvođač za Toplovodni kotao i bojler za toplu vodu

Izrađujemo industrijske kotlove.
Preko 40 godina.

Glavno područje primjene kotlova za toplu i toplu vodu su centri za grijanje za lokalno i daljinsko grijanje kao i procesni sistemi za grijanje. Voda pod pritiskom koristi se kao medij za prenos toplote. Astebo gmbh može postići snagu od 0,5 MW do 40 MW sa svojim kotlovima za toplu i toplu vodu. U zavisnosti od temperature vode, performansi i potrebnog pritiska, nudi se optimalan proizvod sa potrebnom opremom prema odgovarajućem građevinskom standardu.

 

Potražite savjet odmah

Kotlovi za toplu vodu i kotlovi za toplu vodu ukratko

Optimalna procesna toplota, toplota postrojenja i daljinsko grejanje!

Glavno područje primjene vrelovodnih kotlova i vrelovodnih kotlova je centralno i autonomno opskrba toplinom zgrada i drugih objekata, kao i osiguravanje topline za različite tehnološke procese u kojima se topla voda koristi kao nosač topline.

Program isporuke astebo uključuje troprolazne kotlovske cijevi s dimovodnom cijevi, bilo kao cijevi s jednom plamenom cijevi ili kotlove s dvostrukom plamenom cijevi s maksimalno dozvoljenim radnim tlakom od 6, 10, 13 ili 16 bara. Specijalna rešenja do 40 bara prema zahtevima kupca.

Kao gorivo za astebo kotlove za toplu i toplu vodu, prirodni plin i lož ulje mogu se koristiti i kao bioplin i vodonik, kao i druge vrste tečnih i plinovitih goriva, ovisno o zahtjevima kupca.

Glavne značajke astebo kotlova za toplu i toplu vodu su izdržljivost, operativna sigurnost, ekonomičnost, visok kvalitet obrade, niske emisije zagađivača i jednostavna instalacija i održavanje.

Proizvodnja kotlova astebo odvija se u skladu sa evropskim smjernicama za opremu pod pritiskom i prema najnovijim tehničkim dostignućima. Proizvodnja kotlova zadovoljava sve zahtjeve kvaliteta u skladu sa važećim evropskim standardima.

astebo Heisswasserkessel Warmwasserkessel THW-I-NTE
Raspon do 120 ° C
Toplovodni kotao THW-I-NTE
asteo Heisswasserkessel THW-I-HTE
Raspon iznad 120 ° C
Bojler za toplu vodu Aqua 3E
astebo Heisswasserkessel THW-I
Raspon iznad 120 ° C
Toplovodni kotao THW-I
astebo Heisswasserkessel THW-IZ
Raspon iznad 120 ° C
Kotao za toplu vodu THW-IZ

jedinstveni astebo - ono što nas čini vašim jedinstvenim partnerom

Veliki bojler za vodeni prostor

garantuje nisku frekvenciju uključivanja plamenika. Ovo smanjuje gubitak toplote i emisiju NOx i CO. To osigurava dugotrajnost plamenika i smanjuje potrošnju energije sistema.

Niski toplotni naponi

Dokazana konstrukcija kotla astebo s potpuno vodeno hlađenom komorom za preokretanje dimnih plinova pomoću zida peraje i izdašno dimenzioniranim udaljenostima širenja jamči elastičnu konstrukciju. To osigurava nisku napetost materijala i jamči dugi vijek trajanja.

Dugotrajni proizvodi

Astebo gmbh isporučuje kotlove kupcima iz cijelog svijeta više od 40 godina. Pazimo na naše sisteme s ciljem da kupcu zajamčimo najviši mogući kvalitet. Naši kotlovi su dimenzionirani za životni vijek od najmanje 40 godina, što osigurava visoku profitabilnost.

Funkcije koje stvaraju maksimalnu efikasnost - samo od asteba

Zid perajne cijevi

Zid rebraste cijevi kao membranski zid osigurava potpuno vodeno hlađenu komoru za okretanje dimnih plinova bez glomaznih klipnjača i na taj način jamči najvišu moguću termoelastičnu konstrukciju.
Ovo tehničko rješenje ima i još jednu važnu prednost - veliku nosivost, koja optimizuje konstrukciju kotla u cjelini.

Image

Total provider

Ovisno o zahtjevima kupca, naši kotlovski sustavi mogu biti opremljeni i isporučeni s ugrađenim ili samostojećim ekonomajzerima, jedinicama za sagorijevanje, upravljačkom i sigurnosnom tehnologijom, kao i svom ostalom potrebnom dodatnom opremom.

astebo gmbh

Povećanje internog povrata

Učinkom injektora vruća voda iz kotla kontinuirano se dodaje na ulaz vode u bojler na povratnom priključku. To osigurava manje temperaturne razlike u kotlu, a time i manje toplotne napone.

Image

Opšta pitanja

Po čemu se astebo razlikuje od ostalih?

astebo označava austrijske parne kotlove; austrijski proizvođač certificiranih, visokokvalitetnih i trajnih proizvoda. Ne isporučujemo gotove proizvode, isporučujemo upravo ono što našim kupcima treba. Naša kompanija vam nudi procesni inženjering po mjeri od vlastite gradnje do cjelokupnog upravljanja projektima. Kod nas će vas od prvog dana čuvati motivirani tim inženjera.

Naši kupci

  • 1

#pravimoparu!

Image
Image

Referentni kotao za toplu vodu - projekt Klagenfurt

Predmet ugovora: 3 kotla za toplu vodu od po 33 MW
Mesto izvršenja: Termoelektrana Klagenfurt (AT)

Tijekom nove izgradnje elektrane na daljinsko grijanje u Klagenfurtu postignuto je značajno smanjenje emisija:

Pored 80% smanjenja azotnih oksida i skoro 100% smanjenja
Sumpor-dioksid i prašina takođe su značajno povećali efikasnost sistema grejanja.

Image

Referentni kotao za toplu vodu Audi

Astebo gmbh razvio je optimalne potrebe za toplom vodom za Audi pogon u Mađarskoj kako bi cijeli sistem opskrbio toplom vodom i toplom vodom u stabilnom, visokom kvalitetu i visokoj efikasnosti.

Heisswasserkessel Audi

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image