astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Heisswasserkessel Warmwasserkessel astebo

Kotao za otpadnu toplotu - energetska efikasnost toplotnih sistema

Profesionalni inženjering - efikasne performanse.
Preko 40 godina.

Kotlovi za otpadnu toplotu koriste se u širokom spektru specijalnih dizajna za povećanje energetske efikasnosti toplotnih sistema - na primer u pećima na biomasu, iza plinskih turbina ili plinskih motora. Otpadna toplota koristi se za proizvodnju procesne pare ili tople vode.

 

Potražite savjet odmah

Kotao za otpadnu toplotu | Generator pare za rekuperaciju toplote | kotao za industrijsku otpadnu toplotu

Optimalna efikasnost, efikasan povrat energije!

Kotao za otpadnu toplinu (AHK) ili kotao za otpadnu toplinu, generator pare za otpadnu toplinu, industrijski kotao za otpadnu toplinu je parni kotao koji koristi vruće ispušne plinove iz prethodnih procesa za proizvodnju pare i / ili, ako je potrebno, također za proizvodnju tople vode. Ovom metodom koristi se otpadna toplota koja bi se inače fizla i efikasnost sistema je znatno povećana.

 

Uz pomoć takozvanih parnih turbina, srednja para može se koristiti za proizvodnju električne energije, kao procesna ili grejna para u industrijskom procesu ili za daljinsko grejanje. Idealno pogodno za kombinirane termoelektrane, kombinirane termoelektrane na plin i paru i za sve one koji sami žele povrat energije.

Dampfkessel astebo

Referentni kotao za otpadnu toplinu - Clariant projekt

Predmet naloga:

Kotao za otpadnu toplotu THD-2AK 20000 Ü22bar
Uključujući planiranje, isporuku, montažu
i puštanje u pogon CHP postrojenja na prirodni plin koje se sastoji od
2 mikro paketa plinskih turbina C1000
i kotao za otpadnu toplinu s dodatnim loženjem, uključujući pomoćnu opremu

Mesto izvršenja:

Moosburg, Njemačka

Uz srce sistema, tijelo kotla astebo, novi kombinirani sustav grijanja i napajanja zaslužan je prvenstveno za povećanje energetske efikasnosti. S toplotnom snagom od 18 MW i električnom snagom od 2,0 MW, pokriva se lokalna potražnja za procesnom parom do 20 tona na sat. Istodobno, deset mikro plinskih turbina generiraju trećinu potrebne električne energije. Punom snagom sistem postiže efikasnost od 92,3%.


Proces kombinirane topline i energije definiran je kao istovremeno stvaranje električne energije i korisne topline u termoelektrani. Glavna prednost ove tehnologije je smanjena potreba za gorivom za proizvodnju električne i toplotne energije, što je uzrokovano velikom upotrebom otpadne toplote. Pored optimalne upotrebe goriva, ovo takođe dovodi do smanjenja emisije zagađivača. Na lokaciji Moosburg godišnje se otpusti oko 4.000 tona ugljen-dioksida
može se spasiti.

Opšta pitanja

Po čemu se astebo razlikuje od ostalih?

astebo označava austrijske parne kotlove; austrijski proizvođač certificiranih, visokokvalitetnih i trajnih proizvoda. Ne isporučujemo gotove proizvode, isporučujemo upravo ono što našim kupcima treba. Naša kompanija vam nudi procesni inženjering po mjeri od vlastite gradnje do cjelokupnog upravljanja projektima. Kod nas će vas od prvog dana čuvati motivirani tim inženjera.

#pravimoparu!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image