astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Rad BOSB-a bez stalnog nadzora za kotlovske sisteme

BosB sistemi za kotlove - rad bez stalnog nadzora

Decenijama se astebo oslanjao na jedinstveni sistem BosB, koji redovno pouzdano i fizički provjerava sve graničnike u kotlovskom sustavu. Stoga se u svakom trenutku može dokazati savršena funkcionalnost sigurnosne opreme kotla.

 

Potražite savjet odmah

Rad bez stalnog nadzora

Decenijama se astebo oslanjao na jedinstveni BOSB sistem koji redovno pouzdano i fizički provjerava sve graničnike u kotlovskom sustavu. Stoga se u svakom trenutku može dokazati savršena funkcionalnost sigurnosne opreme kotla. Izraz BOSB označava „rad bez stalnog nadzora“. Ovo je uređaj za nadzor kotla i za sigurnost kotlovnice. Neki od ograničenja za praćenje radnih parametara kotla ispituju se tijekom rada, BEZ stavljanja gorionika u pogon. Ovo se isključuje tek nakon 720 sati ili nakon svakog desetog testa, pod uslovom da u međuvremenu nije došlo do redovnog isključivanja. Standardna provjera mora se provoditi ciklično najmanje svaka 72 sata. Ako je test pozitivno završen, vrijeme izvođenja započinje sa 72 sata.

Proizvođač specijalista.
Specijaliteti.

Jedna od astebovih posebnosti je naknadna ugradnja postojećih sistema parnih kotlova na najsavremenije BOSB sisteme, pri čemu koristimo svoja posebna znanja o konstrukciji kotlova i procesnom inženjerstvu u korist naših kupaca. Ako se odlučite za novi BOSB, upravljanje kotlom može se ekonomično proširiti zahvaljujući modularnoj strukturi s malo dodatnih napora.

Rad BOSB-a bez stalnog nadzora za kotlovske sisteme

100% sukladnost. 100% astebo.

Fizičko ispitivanje graničnika bez isključivanja kotla pravi je dokaz funkcionalnosti sigurnosnih uređaja kotla. Tj. Kod ove vrste BOSB-a nema gubitka proizvodnje zbog npr. Postavljanje, punjenje i ponovno pokretanje kotlovskog sistema tokom inspekcije.

Naš BOSB takođe omogućava operateru da u realnom vremenu nadgleda sistem u režimu uživo. Kvarovi su prikazani kao poruke o greškama u običnom tekstu. Ovo stvara stvarnu dodatnu vrijednost u rješavanju problema u obliku ove proširene dijagnostičke funkcije koja se prikazuje direktno putem grafičkog sučelja.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image