astebo fabrik made in austria - in use worldwide
Парен котел astebo

Индустриални парни котли като Голям воден котел

Правим пара. Повече от 40 години.

Всички котли astebo се произвеждат в производствения завод в Marchtrenk в съответствие с европейските стандарти за парни котли и съоръжения под налягане. Котлите са произведени по най-новите технологии. Всички обичайни заваръчни процеси като TIG, MIG / MAG, UP и EHand се използват от нашите сертифицирани и опитни заварчици. Продукцията отговаря на всички изисквания за качество на заваряване съгласно съответните стандарти. Тези одобрения също така позволяват извършването на ремонтни дейности и поддръжка на съществуващите котелни системи.

 

Вземете съвет сега

С пълна пара напред!

Парните котли се използват от началото на индустриалната революция през 18 век. Тогава, както и сега, наситената пара и прегрятата пара бяха или са централни компоненти в много производствени процеси:

 • Перални
 • Хартиени фабрики
 • Електроцентрали
 • Пивоварни
 • Болници
 • Фармацефтична компания
 • Хотели и туризъм
 • Фармацевтични компании, химически компании
 • Автомобилна индустрия
 • и много други

Astebo gmbh произвежда парни котли като бойлери. Основните предимства на този дизайн са, че постоянно високо качество на парата може да се гарантира дори по време на краткосрочни колебания в производителността. Освен това такива системи имат много дълъг експлоатационен живот. Обхватът на услугите на Astebo gmbh се простира от 400 кг пара на час до 60 000 кг / ч. По принцип котлите се изгарят с всички течни и газообразни горива. Като котли за отпадъчна топлина котлите се използват за голямо разнообразие от специални конструкции, като например в системи за изгаряне на биомаса, зад газови турбини или зад газови двигатели.

Парен котел astebo

Производство специално според изискванията на клиента

Image

Astebo gmbh произвежда своите котли според изискванията и задачите на клиента, така да се каже "TailorMade". Котелните системи се сглобяват на място от собствения персонал на монтажа на производството и са подготвени за пускане в експлоатация.

Класическият триходов пламъчен котел за димни тръби от тип THSD-I с вътрешна, напълно водно охладена камера за превръщане на димните газове със стена на тръбата на astebo fin гарантира висока ефективност. Тялото на котела се състои от цилиндричната обвивка, предния и задния под, централно разположената пламъчна тръба, включваща задната камера за реверсиране на димните газове, димоотводните тръби и фитинговата тръба, прикрепени отстрани. Вратата на котела се използва за настаняване на горелката и е топлоизолирана и затваряща се, така че да е непропусклива. Тялото на котела е снабдено с всички необходими отвори за проверка.

Щедро оразмерената пламъчна тръба с ниско топлинно натоварване гарантира отлично горене и намалява емисиите на въглероден окис и азотен оксид. Голямото водно съдържание в котела осигурява непрекъснато време на работа на горелката и по този начин намалява броя на включванията на горелката.

От централното местоположение на компанията в Австрия, astebo gmbh се грижи за голямо разнообразие от пазари и не поставя никакви ограничения. В допълнение към европейския регион, astebo продава своите продукти и услуги на Африка и всички региони на Азия и също така е активна в Южна Америка от 2015 г. Колкото и да е отворена astebo за индивидуални специфични за клиента системни решения, тя е отворена и за сътрудничество с региони, които на пръв поглед не са типични пазари на продажби. Референтният проект Ашдод в Израел служи като отличен пример, където електроцентрала с комбиниран цикъл на газ и пара е построена на 40 км южно от Тел Авив с подкрепата на astebo gmbh.

Разнообразие от парни котли

This image for Image Layouts addon
Диапазон на ниско налягане
Наситена пара TND-U
This image for Image Layouts addon
Серия с високо налягане
Наситена пара THD-IZ
This image for Image Layouts addon
Продуктова линия с високо налягане Наситена пара THD-IZ Ü
This image for Image Layouts addon
Диапазон на високо налягане Наситена пара THD-U
This image for Image Layouts addon
Продуктова линия с високо налягане Наситена пара THSD-I
This image for Image Layouts addon
Диапазон на високо налягане Наситена пара THD-I
This image for Image Layouts addon
Диапазон на високо налягане Наситена пара THSD-IE
This image for Image Layouts addon
Диапазон на високо налягане Наситена пара THD-I-Ü

Цялостният пакет от astebo gmbh

Индивидуално изработени пакети с резервни части

Още на фазата на проекта се изработват специално изработени пакети резервни части, които гарантират постоянна готовност на системата дори в случай на повреда. За да позволи тази наличност и за съществуващи системи, astebo предлага опция за ревитализация и модернизация.

Ремонти на котли

astebo е вашият надежден партньор в областта на поддръжката, безопасността на системата, контрола и пречистването на водата. Ремонтите и поддръжката на котли се извършват от опитни заварчици на котли в съответствие със съответните стандарти с доказано качество.

Анализ на растенията

Независимо дали става въпрос за модернизация на BosB или за преобразуване на цялата котелна система: astebo разполага с техническия персонал, който да анализира системите и да ги оптимизира според нуждите. По този начин икономическата работа на съществуващите котелни системи може да бъде осигурена в дългосрочен план.

Работа на BosB без постоянен надзор

От десетилетия astebo разчита на уникална система BosB, която редовно и надеждно проверява всички ограничители в котелната система. По този начин перфектната функционалност на оборудването за безопасност на котела може да бъде доказана по всяко време.

Инженерство

Astebo gmbh проектира своите индивидуални, специфични за клиента системи, заедно със своите
Клиентите често са вече във фаза на планиране. Процес инженерни анализи и големите
Опитът в индустрията, използван за оразмеряване на системата и избор на оптималните компоненти на системата.
Професионалното основно инженерство подпомага бъдещия оператор с подаването и всички необходими строителни работи. Контролирана от качеството обработка на поръчките със съответно подробно инженерство, 3D производствени чертежи от собствената ни конструкция и опитен търговски / технически мениджмънт на проекти гарантират своевременна обработка на поръчките и въвеждане в експлоатация на системата.

Image

Обслужване на клиенти

Нашият екип за обслужване на клиенти ви придружава от момента на пускане в експлоатация и е ваш партньор за целия експлоатационен живот на вашата котелна система. Нашето обслужване на клиенти е и вашият контакт за всички теми в областта на преустройството, преоборудването, модернизацията на системата и ремонтите. Създадената организация за обслужване на клиенти на astebo gmbh предлага на своите клиенти необходимата сигурност по отношение на системна поддръжка, тестване на системата и поддръжка на системата или котела.

 

Вземете оферта

#правимпара!

Общи въпроси

Какво прави astebo различен от другите?

astebo означава австрийски парни котли; австрийският производител на сертифицирани, висококачествени и трайни продукти. Ние не доставяме готови продукти, ние доставяме точно това, от което се нуждаят нашите клиенти. Нашата компания ви предлага специално разработено технологично инженерство от вътрешно строителство до цялостно управление на проекти. При нас ще бъдете гледани от мотивиран екип от инженери от първия ден.

Нашите клиенти

 • 1
Image

Референтен парен котел Dunapack

Предмет на поръчката:     4 парни котли, THD-IZ 55000 Ü16bar

Място на изпълнение:             Дунапак ООД, Дунауйварош (HU)

Технически спецификации:         Двупламен тръбен котел с вграден

Парни прегреватели

 • 55 000 кг производство на пара на час
 • Изгаряне с природен газ, биогаз и отоплително масло допълнителна светлина

Ефективността на четирите парни котла е 95,52% и надвишава необходимата стойност по договора, което води до икономия на гориво от над 266 000 m³ природен газ годишно.

Котел за топла и топла вода

Основните области на приложение на котлите за топла и топла вода са централните отоплителни системи за локално и централно отопление, както и технологични отоплителни системи. Водата под налягане се използва като топлоносител. Astebo gmbh е в състояние да постигне мощност от 0,8 MW до 40 MW със своите котли за топла и топла вода. Разликата между тези два вида котли се крие в температурата на водата. При котлите за гореща вода може да се достигне температура на водата до 110 ° C, при котлите за гореща вода е над 110 ° C.

Референтен котел за отпадъчни топлини Clariant

Предмет на поръчката:                   

Котел за отпадъчни топлини THD-2AK 20000 Ü22bar

Включително планиране, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на такъв с природен газ

ТЕЦ, състояща се от

2 микропакета с газова турбина C1000 и котел за отпадна топлина с допълнително изгаряне, включително спомагателно оборудване

Място на изпълнение:                              Мосбург (DE)

В допълнение към сърцето на системата, тялото на котела astebo, новата комбинирана система за отопление и енергия осигурява повишаване на енергийната ефективност. С топлинна мощност от 18 MW и електрическа мощност от 2,0 MW се покрива местното търсене на технологична пара до 20 тона на час. В същото време десет микро газови турбини генерират една трета от необходимото електричество. При пълна мощност системата постига ефективност от 92,3%. Процесът на комбинирана топлинна и електрическа енергия се определя като едновременно генериране на електричество и използваема топлина в ТЕЦ. Основното предимство на тази технология е намаленото изискване за гориво за производство на електричество и топлина, което е резултат от широкото използване на отпадъчна топлина. Следващия

Оптималното използване на горивото също води до намаляване на емисиите на замърсители. По този начин около 4000 тона въглероден диоксид могат да бъдат спестени годишно на площадката в Моосбург.

Image
Image
Image
Image

Референтен парен котел Ашдод

Предмет на поръчката:     Парен котел, THD-IZ 48000 Ü13bar

Място на изпълнение:             Ашдод (ISR)

В допълнение към цялата система на парен котел, astebo достави и следното
Компоненти за израелската електроцентрала с комбиниран цикъл на газ и пара:

• Резервоар за захранваща вода и захранваща вода
• Дозираща система
• Резервоар за издухване
• Горивна инсталация, фитинги и уреди
• Тръбопроводи до точките за прехвърляне
• EMSR планиране, електрическо окабеляване и програмиране
• Стоманена конструкция
• Коминна система

Image

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image